10jun16:0017:00Zaterdagmiddagmuziek met Cantate Deo in de Fontein te NijkerkDe Fontein, Nijkerk

Gegevens van het concert

Zaterdagmiddagconcert door Cantate Deo in de Fontein te NijkerkOp D.V. zaterdagmiddag 10 juni 2023 wordt er zaterdagmiddagmuziek met Cantate Deo in de Fontein te Nijkerk gehouden.

Aanvang en toegang Zaterdagmiddagmuziek met Cantate Deo

De aanvang van Zaterdagmiddagmuziek met Cantate Deo is 16:00 uur. De kerk is vanaf 15:30 uur open. De toegangsprijs voor volwassenen is € 10,00 per persoon. De toegang voor kinderen tot en met 15 jaar is gratis. U kunt de toegangskaarten in de voorverkoop bestellen via: https://www.koopjekaartje.nl/events?id=46.

Daarnaast is het ook mogelijk om toegangskaarten te kopen bij de ingang van de kerk.

U bent van harte welkom om zaterdagmiddagmuziek met Cantate Deo in de Fontein op de Ds. Kuypersstraat 2 te Nijkerk bij te wonen.

Medewerkenden Zaterdagmiddagmuziek met Cantate Deo

Tijdens de zaterdagmiddagmuziek met Cantate Deo wordt medewerking verleend door Christelijk Gemengd koor Cantate Deo onder leiding van Mark Brandwijk. Daarnaast zal Gerwin van der Plaats het orgel en de piano bespelen.

Over Christelijk gemengd koor Cantate Deo

Het Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort geniet al vele jaren bekendheid in de wereld van de gemengde koren.

Zingt voor God

Cantate Deo betekent “Zingt voor God”. Zingen temidden van het leven van alledag, zingen tot eer van God. Dat is niet vrijblijvend, niet neutraal! Het vraagt kwaliteit, inzet en geestdrift.

Historie

Ons koor is opgericht op 6 oktober 1965. In het begin waren we vooral betrokken bij activiteiten van de Adventkerk in Amersfoort. Door de jaren heen verzelfstandigde het koor en groeide ons ledenaantal fors. Peter Eilander werd in 1980 dirigent van ons koor, waar hij tot en met 11 december 2021 het stokje heeft gezwaaid. Vanaf 1 januari 2022 is Mark Brandwijk onze dirigent.

Ons koor groeide al snel uit tot een groot regionaal koor en op dit moment hebben we ca. 95 leden. Jaarlijks organiseren we verschillende concerten en/of verlenen we medewerking aan zangavonden. In de jaren ’80 en ’90 maakten we diverse tournees naar o.a. Amerika, Canada, Hongarije en Engeland. De laatste korte reizen waren in 2006 naar Parijs (40-jarig bestaan), in 2010 naar Engeland. In het voorjaar van 2016 zijn we naar Duitsland geweest (i.v.m. afsluiting 50-jarig jubileum).

Repertoire

Ons repertoire is zeer gevarieerd. Zo zingen we onder andere werken van F. Mendelssohn Bartholdy, Händel, Vierne, Maunder en Stainer. Verder worden er wekelijks en tijdens uitvoeringen psalmen, gezangen en geestelijke liederen gezongen.

Mark Brandwijk dirigeert ons koor met groot enthousiasme. Hij streeft naar perfectie in de zang, waarbij hij accenten legt passend bij de inhoud van het repertoire.

 

Meer

Tijd

(Zaterdag) 16:00 - 17:00(GMT+02:00)

Organisator

Chr. Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort

U kunt contact opnemen per e-mail op: pr@cantatedeo.nl