17dec20:0021:15Weihnachtsabend in de Grote kerk van SliedrechtGrote kerk, Sliedrecht

Gegevens van het concert

Weihnachtsabend in de Grote kerk van SliedrechtOp D.V. zaterdagavond 17 december 2022 wordt er in de Grote kerk van Sliedrecht een Weihnachtsabend door het Kamerkoor Canticum Amicorum gehouden.

Aanvang en toegang Weihnachtsabend

De aanvang van de Weihnachtsabend in de Grote kerk van Sliedrecht is 20:00 uur. De toegangsprijs voor volwassen is €12,50 per persoon. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis. Voor partners met een partnerpas zijn er ook toegangskaarten in de voorverkoop met extra korting. Om partner van Canticum Amicorum te worden of meer informatie over partner gaat u naar: https://www.canticumamicorum.nl/partners/ 

De toegangsprijzen voor partners zijn:

Koper: €10,60
Zilver: €8,10
Goud: €6,25

BESTEL NU TOEGANGSKAARTEN

U bent van harte welkom om deze Weihnachtsabend bij te wonen in de Grote kerk op de Kerkbuurt 131 te Sliedrecht.

Medewerkenden Weihnachtsabend

Tijdens deze Weinachtsabend in de Grote kerk van Sliedrecht wordt medewerking verleend door het christelijk Kamerkoor Canticum Amicorum onder leiding van Patrick van der Linden. De organist is Wouter van der Wilt.

Programma Weihnachtsabend

Tijdens deze Weihnachtsabend staat veel bekende muziek op het programma zoals:

Johann Sebastian Bach – Meine Seele erhebt den Herren, BWV 648 (orgelsolo)
Orlando di Lasso – Magnificat in ottavi toni
Hugo Distler – Es ist ein Ros entsprungen
Orlando di Lasso – Nunc Dimittis in ottavi toni
Charles Villiers Stanford – Magnificat in G
Felix Mendelssohn Bartholdy – Es wird ein Stern aus Jakob ausgehn
Charles Villiers Stanford – Nunc Dimittis in G
Herbert Howells – Magnificat in G
Giovanni Pierluigi Palestrina – Benedictus qui venit
Herbert Howells – Nunc Dimittis in G
Orgelsoli

Over het Kamerkoor

Canticum Amicorum is een kamerkoor en bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers uit de wijde omtrek van de Alblasserwaard. Het streeft naar een hoog niveau en de zangers zijn zeer gemotiveerd. Zo is het mogelijk mooie programma’s te brengen op een manier die recht doet aan de muziek. Op concerten wordt vaak samengewerkt met professionele musici.

In 2001 is het kamerkoor opgericht en sindsdien staat het onder artistieke leiding van Patrick van der Linden. Onder zijn vakbekwame leiding wordt twee keer per drie weken op vrijdagavond intensief gestudeerd op het repertoire. Een belangrijk deel van de repetities bestaat uit stemvorming en koorscholing. Meerdere leden volgen ook zanglessen.

Repertoire

Het repertoire, dat het koor ten gehore brengt, bestaat uit klassieke muziek vanaf de middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Het koor wil deze muziek en haar inhoud dicht(er) bij de luisteraar brengen. Muzikale hoogtepunten uit het bestaan zijn de uitvoeringen van de ‘Hohe Messe’ (BWV 232), van de ‘Johannes Passion’ (BWV 245) van J.S. Bach en moderne composities van hedendaagse componisten. Het koor streeft ernaar om deze muziek uit te voeren in aansprekende, vaak educatieve projecten.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 20:00 - 21:15

Organisator

Canticum AmicorumU kunt contact opnemen per e-mail op: voorzitter@canticumamicorum.nl