25apr19:45Oranjeconcert met thema Vrede en vrijheid in AmersfoortSint-Joriskerk, Amersfoort

Gegevens van het concert

Oranjeconcert met thema Vrede en vrijheid in AmersfoortOp D.V. donderdagavond 25 april 2024 wordt er in de Sint-Joriskerk te Amersfoort een oranjeconcert met het thema Vrede en vrijheid gehouden.

Aanvang en toegang oranjeconcert met thema Vrede en vrijheid

De aanvang van het oranjeconcert met het thema Vrede en vrijheid is 19:45 uur. De toegangsprijs voor een toegangskaart voor volwassenen in de voorverkoop is € 5,00 per persoon. Aan de deur van de kerk kosten de kaarten € 12,50 per stuk. De toegang voor kinderen tot en met 15 jaar is gratis. U kunt toegangskaarten in de voorverkoop reserveren via: https://www.koopjekaartje.nl/events?id=190

Jong en oud is van harte uitgenodigd om dit concert met het thema Vrede en vrijheid in de Sint-Joriskerk op de Hof 1 te Amersfoort bij te wonen.

Medewerkenden oranjeconcert met thema Vrede en vrijheid

Tijdens het oranjeconcert met het thema Vrede en vrijheid wordt medewerking verleend door het Chr. Gemengd koor Cantate Deo onder leiding van Mark Brandwijk. Ook zal er medewerking worden verleend door Brassband Amersfoort onder leiding van Vincent Verhage. Het orgel wordt bespeelt door Johan van der Graaf en de vleugel door Arjan Wouters.

Over het koor Cantate Deo

Cantate Deo betekent “Zingt voor God”. Zingen temidden van het leven van alledag, zingen tot eer van God. Dat is niet vrijblijvend, niet neutraal! Het vraagt kwaliteit, inzet en geestdrift.

Historie

Ons koor is opgericht op 6 oktober 1965. In het begin waren we vooral betrokken bij activiteiten van de Adventkerk in Amersfoort. Door de jaren heen verzelfstandigde het koor en groeide ons ledenaantal fors. Peter Eilander werd in 1980 dirigent van ons koor, waar hij tot en met 11 december 2021 het stokje heeft gezwaaid. Vanaf 1 januari 2022 is Mark Brandwijk onze dirigent.
Ons koor groeide al snel uit tot een groot regionaal koor en op dit moment hebben we mmer dan 100 leden. Jaarlijks organiseren we verschillende concerten en/of verlenen we medewerking aan zangavonden. In de jaren ’80 en ’90 maakten we diverse tournees naar o.a. Amerika, Canada, Hongarije en Engeland. De laatste korte reizen waren in 2006 naar Parijs (40-jarig bestaan), in 2010 naar Engeland. In het voorjaar van 2016 zijn we naar Duitsland geweest (i.v.m. afsluiting 50-jarig jubileum).

Repertoire

Ons repertoire is zeer gevarieerd. Zo zingen we onder andere werken van F. Mendelssohn Bartholdy, Händel, Vierne, Maunder en Stainer. Verder worden er wekelijks en tijdens uitvoeringen psalmen, gezangen en geestelijke liederen gezongen.
Mark Brandwijk dirigeert ons koor met groot enthousiasme. Hij streeft naar perfectie in de zang, waarbij hij accenten legt passend bij de inhoud van het repertoire.

Meer

Tijd

(Donderdag) 19:45(GMT+02:00)

Organisator

Chr. Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort

U kunt contact opnemen per e-mail op: pr@cantatedeo.nl