Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor en bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers uit de wijde omtrek van de Alblasserwaard. Het streeft naar een hoog niveau en de zangers zijn zeer gemotiveerd. Zo is het mogelijk mooie programma’s te brengen op een manier die recht doet aan de muziek. Op concerten wordt vaak samengewerkt met professionele musici.

Kamerkoor

In 2001 is het kamerkoor opgericht en sindsdien staat het onder artistieke leiding van Patrick van der Linden. Onder zijn vakbekwame leiding wordt twee keer per drie weken op vrijdagavond intensief gestudeerd op het repertoire. Een belangrijk deel van de repetities bestaat uit stemvorming en koorscholing. Meerdere leden volgen ook zanglessen. Eén keer per twee jaar worden individuele audities afgenomen door een zangpedagoog. De streefbezetting is 8 sopranen, 8 alten, 6 tenoren en 6 bassen.

Cd

In 2004 is de cd ‘Proloog’ opgenomen en gepresenteerd. Op deze cd wordt muziek van componisten van vaderlandse bodem ten gehore gebracht. Op 26 maart 2011 is tijdens het concert een opname gemaakt van de Johannes Passion van J.S. Bach. Van deze avond zijn de hoogtepunten op cd gezet.