17dec19:4521:30Kerstconcert Cantate Deo in de Sint Joriskerk te AmersfoortSint-Joriskerk, Amersfoort

Gegevens van het concert

Kerstconcert Cantate Deo in de Sint Joriskerk te AmersfoortOp D.V. zaterdagavond 17 december 2022 wordt er een kerstconcert gehouden door christelijk Gemengd koor Cantate Deo in de Sint Joriskerk te Amersfoort.

De toegangsprijzen van het kerstconcert van Cantate Deo

De toegangsprijzen Christelijk gemengd koor Cantate Deo zijn voor volwassenen in de voorverkoop €5,00 per persoon en vanaf 13 december 2022 € 12,50 per persoon. De toegang voor kinderen is gratis.

U bent van harte welkom om dit concert bij te wonen in de Sint Joriskerk op het Hof 1 in Amersfoort. Bestel nu gauw uw toegangskaarten, want vol is vol.

Medewerkenden aan het kerstconcert van Cantate Deo

Aan het kerstconcert wordt medewerking verleend door Christelijk gemengd koor Cantate Deo uit Amersfoort onder leiding van Mark Brandwijk. Marjo van Sommeren is de sopraan. Severin van Dijk bespeelt de dwarsfluit en Arjan Wouters bespeelt de vleugel. Het orgel wordt bespeelt door Johan de Graaf. De spreker tijdens deze avond is dominee L. Plug.

Bestel nu toegangskaarten

Over Cantate Deo

Het Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort geniet al vele jaren bekendheid in de wereld van de gemengde koren.

Zingt voor God

Cantate Deo betekent “Zingt voor God”. Zingen temidden van het leven van alledag, zingen tot eer van God. Dat is niet vrijblijvend, niet neutraal! Het vraagt kwaliteit, inzet en geestdrift.

Historie

Ons koor is opgericht op 6 oktober 1965. In het begin waren we vooral betrokken bij activiteiten van de Adventkerk in Amersfoort. Door de jaren heen verzelfstandigde het koor en groeide ons ledenaantal fors. Peter Eilander werd in 1980 dirigent van ons koor, waar hij tot en met 11 december 2021 het stokje heeft gezwaaid. Vanaf 1 januari 2022 is Mark Brandwijk onze dirigent.

Repertoire

Ons repertoire is zeer gevarieerd. Zo zingen we onder andere werken van F. Mendelssohn Bartholdy, Händel, Vierne, Maunder en Stainer. Verder worden er wekelijks en tijdens uitvoeringen psalmen, gezangen en geestelijke liederen gezongen.

Mark Brandwijk dirigeert ons koor met groot enthousiasme. Hij streeft naar perfectie in de zang, waarbij hij accenten legt passend bij de inhoud van het repertoire.

CD’s

Door de jaren heen zijn verschillende CD’s uitgebracht. We hebben enkele CD’s met daarop geestelijke liederen, een dubbel CD met kerstliederen en een CD met koraalcantates van de bekende organist Jan Zwart. Onze nieuwste CD is uitgegeven in 2013 en bevat opnamen van Geestelijke Liederen met bewerkingen en arrangementen van Peter Eilander.

Repetities

Uiteraard zijn nieuwe leden (leeftijd tot 65 jr.) hartelijk welkom. Kom daarom eens vrijblijvend kijken, luisteren en meezingen tijdens onze repetitieavond en vraag naar Sophie Zenuni, bestuurslid Ledenzorg. Wij repeteren iedere donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur in de Ger. kerk “De Lichtkring” te Amersfoort.

Meer

Tijd

(Zaterdag) 19:45 - 21:30

Organisator

Chr. Gemengd Koor Cantate Deo uit AmersfoortU kunt contact opnemen per e-mail op: pr@cantatedeo.nl